Help! Mijn dier is vermist!

Help! Mijn dier is vermist!

Het opsporen van vermiste dieren vind ik zelf 1 van de moeilijkste takken van de dierencommunicatie. Waarom? Ik geef graag zekerheid mee in het mooie werk wat ik doe en dat kan helaas niet in het contact met vermiste dieren. Het komt geregeld voor dat ik katten weer naar huis kan krijgen of een plek aan kan wijzen waar de kat is. Met honden vind ik dat moeilijker. Ik krijg ook vaker katten weer thuis dan honden. Honden blijven vaak lopen, katten willen nog wel in tuinen blijven zitten. Als je dier vermist is, is dat een vreselijke, onzekere, verdrietige en zenuwachtige gebeurtenis. Het is een traumatische ervaring als je je dier kwijt bent. Vaak is het dier weggegaan om onverklaarbare reden, het is uit nieuwsgierigheid een schuur of garage binnen gelopen en deze is afgesloten of je dier is opgejaagd en kan de weg niet meer terugvinden naar huis, ieder dier heeft een ander verhaal. Sommige dieren zijn echt de weg kwijt, dat kan bijvoorbeeld omdat ze opgejaagd zijn door een ander dier, weggerend of ergens van geschrokken zijn en zo gedesoriënteerd zijn geraakt. Soms heeft de vermissing een trieste oorzaak, je huisdier is aangereden of is buitenshuis gestorven zonder dat je er bij was. 

Ik kan en wil altijd helpen als je dier vermist is, alleen kan ik geen garantie geven dat ik je dier weer thuis kan laten komen. Als je dier nog maar kort vermist is, is het voor mij de beste tijd om je dier op te sporen en het naar huis te krijgen. Des te korter de tijd van vermissing, des te meer kans ik maak om je dier weer thuis te laten komen. Ik ben hier heel eerlijk in. Is je dier langer dan 2 weken vermist? Uiteraard wil ik dan contact maken en helpen, alleen kan ik moeilijker uitvinden in welke richting je dier zich bevind. Ik werk met google maps om vermiste dieren op te sporen. Des te langer een dier vermist is, des te moeilijker het voor mij word om een locatie of gebied aan te geven.

Is je hond of kat nog maar kort vermist? Ik kan uitvinden wat er is gebeurd en waar je dier zich momenteel ongeveer bevind. Als ik contact met een dier maak dat vermist is, krijg ik vrijwel meteen door of je dier nog leeft of is overleden. Tijdens het contact stel ik hele gerichte vragen aan je dier als; ben je nog in je fysieke lichaam, ben je gewond, zit je opgesloten, wat is er gebeurd, heb je eten of drinken, heb je herkenbare objecten gezien, wat hoor je, etc.. In bijna alle gevallen bij vermissingen is het erg moeilijk om je dier terug te kunnen vinden maar het komt zeker voor, dat heb ik gelukkig al een aantal keer mee mogen maken. Ik kan niet beloven om je dier terug te vinden maar ik kan wel ondersteuning geven over waar het dier zich bevind en proberen om je dier weer naar huis te krijgen. Ook dit ligt eraan hoe je dier in elkaar zit. Ieder dier is uniek en eigen en dus ook anders. Jonge dieren (tot ongeveer 1 jaar) zijn vaak afgeleid van alles wat er om zich heen gebeurd buiten en kunnen veel gestoord worden op de route om weer thuis te komen terwijl een ouder dier eerder luistert en doet wat ik vraag.

Voor jezelf en voor je dier is het het beste om zo rustig mogelijk te blijven tijdens de vermissing. Zoals je misschien weet communiceren dieren via gedachtegang en kunnen onze dieren onze gedachten lezen als zij willen. Als wij met veel verdriet, negativiteit en andere emoties aan ons huisdier denken, zal dat ons huisdier niet beter in zijn vel doen zitten tijdens de vermissing. Als je dier vermist is, is het essentieel dat je positief blijft denken en je niet laat meeslepen door negatieve gedachten, ongerustheid en vermoedens.

Zo werd ik benaderd voor een vermissing. Een Brits Korthaar kat was al een week zoek. Bleef altijd keurig in de tuin en nu plots weg. Ik heb contact met de kat gemaakt en deze liet me meteen zien dat hij aan de rand van het bos zat en twijfelde of hij het bos in moest gaan. Omdat het in de buurt van mijn huis is, herkende ik de omgeving en zo kon ik op hem inpraten dat hij dat niet moest doen. Katten die een week weg zijn, hebben altijd honger en zullen alles doen voor eten. Ik heb de kat verteld dat hij naar de mensen moest gaan en aandacht moest trekken en vooral heel hard moest miauwen als hij zijn naam hoorde roepen. Door wat de kat me liet zien, kon ik op google maps meekijken en kon ik een plek aangeven waar Mocca zou moeten zitten. De volgende ochtend kreeg ik om half zes een mailtje dat Mocca was gevonden op precies de plek die ik aangegeven had. Zijn baasje had zijn naam geroepen en luis miauwend kwam Mocca op zijn naam af. Mocca was wat kilo’s afgevallen en had honger maar wat was Mocca blij dat hij weer thuis was, en zijn baasjes ook!

Het komt ook voor dat ik een dier niet thuis kan brengen. Als een dier lang is vermist en honger heeft, dan trekt het vaak naar de mens toe, vooral katten hebben dit. Als de mens de kat dan eten gaat geven, dan zal de kat vaak bij dat huisje blijven en negen van de tien keer nemen de mensen de kat dan in huis zonder te kijken op Amivedi of de kat vermist is. Dat heb ik helaas ook al een aantal keer mee gemaakt.

Ik maak nooit meer dan twee keer contact met je vermiste dier, anders word ik emotioneel gezien teveel betrokken bij de situatie en kan ik aan niets anders meer denken dan je vermiste dier. Vandaar mijn keus om niet meer dan twee keer contact te maken.

Geweldig vind ik het wel als een hond of kat weer naar huis weet te komen of dat de baasjes van het dier, het op de aangewezen plek aantreffen. Dan maak ik heel vaak een vreugdesprongetje in de lucht want niets is fijner dan al je dieren veilig bij je thuis te hebben. Is jouw dier vermist? Ik help je graag om je dier op te sporen en duidelijkheid te geven in de situatie. 

Stuur een email naar info@tussendierenmens.nl