Alternatieve geneeswijzen

Ik kan je dier op verschillende manieren helpen. Dat kan door middel van:

♥ Homeopathie
♥ Bach bloesem remedies
♥ Biotensor - bioresonantie
♥ Healing: reiki of chakra healing
♥ CBD en/of THC olie (zie aparte pagina)
♥ Kruiden- en voermeting voor paarden (zie aparte pagina)

Hieronder leg ik uit wat er word verstaan onder deze alternatieve geneeswijzen;

HOMEOPATHIE 

Met een homeopathische behandeling verhoog je de vitaliteit en stimuleer je de levenskracht en het zelf herstellend vermogen van je dier. Je pakt de oorzaak ermee aan. Niet iedere klacht van een dier is geschikt voor een homeopathische behandeling. De meeste aandoeningen, lichamelijke & psychische, chronische & acute, zijn goed te behandelen met homeopathie. Enkele voorbeelden zijn:

Gedragsproblemen of angsten, overmatig krabben, likken of bijten, klachten van het maag/darmkanaal (chronische diarree), huidklachten, longklachten, hoesten of verkoudheid, urinewegaandoeningen, klachten na een ongeluk, klachten na een operatie, klachten van het bewegingsapparaat, klachten rondom de krolsheid, hengstigheid of loopsheid, vruchtbaarheidsproblemen, chronische klachten, artrose, heupdysplasie, reuma, acute ontstekingen, e.a.

Als een dier ziek is, is er sprake van een verstoring van het hele organisme en niet alleen van het lichaamsdeel met klachten. Bij de behandeling wordt dan ook het dier als geheel behandeld. Om het juiste geneesmiddel voor het dier te vinden, wordt niet alleen naar de klachten gekeken, maar ook naar andere eigenschappen, zoals eten, drinken en slapen. Homeopathie is een actieve/reactieve geneeskunde; het dier reageert zelf en brengt zijn eigen genezing teweeg. Tijdens het vraaggesprek, verdiep ik me in je dier. Niet alleen de klacht komt ter sprake, maar ook hoe je dier is gehuisvest, de leefwijze, het karakter, de voorgeschiedenis en eventuele andere klachten. 


BACH BLOESEM REMEDIE

Dieren die niet goed in hun gemoedstoestand zitten, kunnen baat hebben bij een Bach Bloesem Remedie. Bloesemessences bezitten de genezende vibraties van planten en bloemen om emoties te stabiliseren en evenwicht te herstellen.
Ze zijn vriendelijk, veilig en zeer effectief bij de behandeling van onbalans in het emotionele lichaam. De bijzondere Bachbloesem remedies werden in de jaren 30 ontwikkeld door Dr. Edward Bach, een Engelse homeopaat. Bach wilde remedies cultiveren die specifiek op het emotionele vlak zouden werken. Hij was van mening dat bloemen de tederheid bezaten die nodig was om botsende en beladen emoties te genezen. Bach Bloesemtherapie is een zeer effectieve holistische geneeswijze.

De Bach Bloesem remedie is gericht op het herstel van evenwicht waardoor symptomen kunnen verdwijnen en een compleet gevoel van lichamelijk, emotioneel en mentaal welbevinden kan plaatshebben. Binnen de bloesem therapie bestrijd je niet de ziekte, maar je vult de tekorten aan. Bloesemtherapie vult het ontbrekende aan en is gericht op het gehele en unieke dier.

Bach Bloesem remedies kunnen worden gebruikt in combinatie met een andere medicatie, inclusief homeopathische middelen, zonder de werking ervan te belemmeren; zij kunnen echter geen diergeneeskundige behandeling vervangen!

Een remedie helpt voor o.a. de volgende problemen;

Verhuizing, verlies van baasje of maatje (rouwverwerking), mishandeling, herplaatsing, moe en lusteloosheid, trauma's uit heden en verleden, onverklaarbare angst en paniek, onzekerheid, stress, jaloezie, agressiviteit, ziekte (na b.v. een operatie), dominantie, asieldieren, onzindelijkheid (sproeien), zwangerschap en bevalling, verandering (verhuizing, komst van nieuw huisdier of baby), onweer en vuurwerk, dementie etc.


BIOTENSOR - BIORESONANTIE

Met de biotensor en/of connectie sensor kan je energetische trillingen en functies testen. Daarmee kan je een diagnose stellen, maar ook het 'lokaliseren' van storende objecten, voeding, allergieën, virussen, straling e.a. De biotensor werkt op de aanwezige trillingen. Aangezien alles in het Universum uit trillingen bestaat geeft de biotensor de mogelijkheid om uit te meten wat uw dier ziek maakt. Hiermee heb ik de mogelijkheid om je dier nog beter te kunnen helpen. Met behulp van de biotensor kan ik ervoor zorgen dat je dier weer helemaal in balans komt. Ik kan onderzoeken uitvoeren op het gebied van bijvoorbeeld;

 • allergieën (hooikoorts, pollen, voedsel e.a.)
 • parasieten, virussen, schimmels en bacteriën
 • algemene gezondheid (organen & ziektediagnose uittesten)
 • medicatie, homeopathie, vitamines, supplementen en mineralen
 • stralingen en verstoringen
 • verbeteren van vitaliteit van het lichaam & het corrigeren ervan
 • energetische velden testen
 • chakra’s,
 • toxische belasting en zware metalen
 • voeding, kruiden, supplementen en mineralen 
 • het behandelen van pijn (acuut of chronisch)
 • inrichting van huis, stal, hondenhok, slaapplaats e.a.


REIKI BEHANDELING OF CHAKRA HEALING

Healing wordt gedaan via handoplegging en is een krachtige energetische verbinding tussen de mens en het dier. Door het holistisch behandelen kan het lichaam de helende energie meenemen naar de plaats waar het nodig is. De bron van de aandoening kan diep binnen in het dier liggen en kan veroorzaakt zijn door iets wat lang geleden gebeurd is. Reiki is veilig voor elke aandoening en ieder probleem en kent geen schadelijke bijwerkingen.

 • Stimuleert herstel van cellen en weefsels waar mogelijk en het dier raakt versneld opgehoopte stress kwijt.
 • Stroomt door het hele fysieke lichaam, zowel geestelijk als emotioneel. Uw dier is direct meer ontspannen.
 • Werkt met de eigen innerlijke hulpmiddelen van het dier om een evenwicht te bereiken.
 • Van healing is bewezen dat ze ook preventief werkt.
 • Helpt tegen verlichting van pijn, ook pijn bij het rouwen.
 • Kan een beter gevoel van welzijn en vrede opleveren.
 • Ondersteunt andere behandelingen en therapieën, waardoor ze beter kan helpen.
 • Kan helpen als niets anders meer helpt.
 • Werkt soms na slechts 1 behandeling al, maar vaak zijn er, afhankelijk van het probleem, meer behandelingen nodig.
 • Healing kan de symptomen en stress bij een terminale ziekte verminderen en het heft blokkades op.
 • Het kan de groei van tumoren verminderen en zelfs stoppen en werkt goed in combinatie met homeopathie en acupunctuur.
 • Je kunt healing op een speciaal doel richten, zoals een wond, een gewricht of de plek waar een operatie heeft plaatsgevonden. Reiki geeft ook minder kans op bijwerkingen van de narcose.
 • Blessures en/of wonden zullen sneller genezen en je dier komt sneller in balans.

Reiki naast andere behandelingen

Je kunt healing naast elke andere behandeling toepassen, omdat ziekte, pijn en ongemak het dier veel stress kan opleveren en healing dan rust geeft. Het allerbelangrijkste hierbij is dat als het dier gevoelens van verdriet, wrok of boosheid koestert, die gevoelens anders andere therapieën in hun werking kunnen dwarsbomen. Healing kan het dier dan helpen los te laten, waardoor de spanning verdwijnt voordat er met andere therapieën wordt begonnen. Als er een gebied in het lichaam van het dier verstoord is, heeft dat een boemerangeffect op de rest, dus alles moet in balans zijn.

CHAKRA HEALING

De chakra’s zijn de energiecentra van het lichaam. Chakra's zien er uit als een soort energetische trechters die als een wiel draaien. Via deze centra absorberen wij energie uit de kosmos en gebruiken dit voor al onze fysieke, emotionele, mentale en spirituele processen. De zeven hoofdchakra’s hebben hun plaats in het fysieke lichaam in die gebieden waar de belangrijkste zenuwknooppunten voorkomen. Van hieruit verdelen de chakra’s hun energie. Dieren hebben een extra chakra, de sleutelchakra genoemd en ligt aan weerzijden van het lichaam in het schoudergebied. De sleutelchakra is het krachtigste energiecentrum dat met alle chakra's verbonden is en ze activeert. Dit chakra is de belangrijkste toegang om het hele chakrasysteem en het energieveld weer in balans te brengen. Dit chakra is de spirituele toegangsweg van de mens naar het energieveld van het dier en kan emotionele blokkades oplossen. Een Chakra healing kan op afstand gegeven worden. De energie zal nog een aantal dagen doorwerken in het lichaam van het dier.

Wat een healing niet kan?

Healing werkt op een algemeen niveau om het energieveld weer in evenwicht te brengen, zodat het dier beter functioneert. Vaak houdt dat in dat fysieke of emotionele problemen, of beide, verbeteren of verdwijnen, maar daar kan nooit een belofte over worden gedaan. Elk dier reageert op zijn manier op een healing. Als een dier al te ver heen is om verbetering tot stand te kunnen brengen, biedt healing het terminale dier een gevoel van vrede in de laatste fase van zijn leven. Healing kan geen zwaar beschadigde weefsels herstellen of zieke lichaamsdelen hun functie teruggeven. Vaak is operatie dan toch de enige optie. Maar healing kan wel het lichaam stimuleren om waar mogelijk zichzelf zo snel mogelijk te genezen of herstellen, waardoor de gezondheid in vele gevallen verbeterd. 

Voor ik een healing toepas bij een dier dat ziek is, adviseer ik je om eerst langs te gaan bij je dierenarts. Een healing is géén vervanging van een behandeling van de dierenarts.