Miriam Luxwolda van Paard-en-Bloem vertelt...

Even voorstellen… en wat kan Paard-en-Bloem voor jouw paard betekenen…

miriam luxwolda.jpg

Mijn naam is Miriam Luxwolda, ik kom uit Santpoort en heb 2 paarden; een Arabisch volbloed ruin en een IJslandse merrie, die ik samen met mijn dochter verzorg en berijd. Beide paarden heb ik van jongs af aan en met mijn Arabische ruin rij ik endurance wedstrijden (vooral meerdaagse ritten), een tak van sport waarbij het management rondom het paard van cruciaal belang is.

Vanuit een fascinatie voor paarden en hun voeding en het belang van goede voeding voor je paard ben ik in aanraking gekomen met de formule van HorseComplete. Toen mijn eigen paarden een heel positieve reactie lieten zien op de speciaal aangemeten kruidenmixen wilde ik dit heel graag zelf kunnen doen. Ik ben momenteel bezig met de opleiding, waarmee ik zelfstandig paarden kan meten op kruiden, supplementen en voeders. Zolang als ik nog “in opleiding” ben laat ik mijn metingen, bij het bestellen van kruidenmixen, controleren door HorseComplete.

Het doormeten doe ik met de Biotensor. Een eeuwenoud meetinstrument, waarmee je een “relatietest” kunt doen tussen je paard en diverse voedingsmiddelen, kruiden, supplementen etc. Bij zo’n relatietest wordt gemeten of twee verschillende energievelden elkaar kunnen doordringen, dus of ze elkaar aantrekken (samenwerken/toekomen) of afstoten (tegenwerken/afslaan). Zo kan je meten welke kruiden, voeding, mineralen, vitaminen, supplementen er nodig zijn of wat op dat moment het beste past bij het paard.

Verzamelaars

Paarden zijn niet alleen grazers, maar nog meer verzamelaars! Echter de weides waar paarden lopen en waar hooi van gemaakt wordt zijn vaak beperkt in plantensoorten, waardoor het paard niet meer kan kiezen wat hij aan variatie wil eten. Om die reden hebben wij kruidenmixen ontwikkeld die voor elk paard bestaan uit een unieke combinatie van geselecteerde kruiden, waarbij wij grotendeels gebruik maken van inheemse kruiden en planten. Door onze manier van meten (met behulp van de biotensor) kan het paard weer zelf de kruiden kiezen waar het behoefte aan heeft en proberen wij het natuurlijke gedrag weer zo dicht mogelijk te benaderen. Elke kruidenmix die wij meten is dus uniek! Bij de kruidenmix krijg je ook een advies over aanvullende supplementen: verschillende vormen van magnesium, vitamines, enkele soorten oliën, etc.

Basisvoeding

Een kruidenmix helpt niet alleen, maar werkt ook preventief en vormt daardoor een uitstekende basis voor het dagelijkse rantsoen. Het paard wordt zodoende goed en uitgebalanceerd gevoed en heeft naast het ruwvoer en de kruidenmix maar weinig extra meer nodig. Ook niet als het paard hoog in de sport loopt! Als een paard in balans is kan hij goed presteren op de energie die hij haalt uit vezels en vetten. Mocht dit niet voldoende zijn, zeker bij een arme kwaliteit ruwvoer, dan zoeken wij naar een aanvullend product wat past bij het paard, de training en de energie die het daarvoor nodig heeft.

Behoeften

Deze behoeften meten wij door kruiden, voeding en supplementen individueel op het paard te testen, om de 5 a 6 weken weer opnieuw. Niets is zo veranderlijk als een paard, ze hebben immers te maken met de wisselende seizoenen, aanraking met ziekten, mate van training en vele andere omstandigheden. Wij streven ernaar dat een paard zo natuurlijk mogelijk gevoed wordt, binnen de mogelijkheden van de eigenaar en het management om het paard heen.

Kruidenmix

Paard-en-Bloem kan volgens het beproefde concept van HorseComplete een op maat gemaakte kruidenmix samenstellen voor jouw paard. Dit doen wij door bij jouw paard op bezoek te gaan en met behulp van een testset met ca. 50 kruiden en 25 supplementen het paard zelf te laten kiezen waaraan hij op dat moment behoefte heeft. Aan de hand van de keuze van het paard wordt vaak duidelijk of hij op dat moment behoefte heeft aan ondersteuning op een bepaald vlak; niet zelden is dat de spijsvertering, omdat deze nu eenmaal de basis vormt voor de algehele gezondheid. De kruidenmixen leveren met hun werkzame stoffen een grote bijdrage aan de gezondheid en balans van paarden en helpen bij diverse problemen. Ook kan de voeding die je paard krijgt worden uitgemeten en daarmee kan worden bepaald of dit voer passend is. Momenteel wordt er druk verzameld om een heel grote collectie aan voermonsters samen te stellen, waarmee we het juiste voer bij je paard kunnen zoeken. De samenstelling van de kruidenmix en het advies worden op de verpakking vermeld. De kruidenmix is voor een gebruik van ca. 5 weken, daarna heeft het z'n werking gedaan en bestel je weer een nieuwe kruidenmix om je paard te blijven voeden en ondersteunen.

Prijzen

  • Kruidenmix kleine pony tot 1.00 m of veulen tot 200 kg € 30,00
  • Kruidenmix pony 1.00 – 1.46 tot ca. 400 kg € 35,00
  • Kruidenmix pony/paard1.46 – 1.80 tot ca. 700 kg € 45,00
  • Kruidenmix paard hoger dan 1.80 m of boven 700 kg € 50,00
  • Vliegenspray bio 750 ml, met of zonder hertshoornolie op basis van diverse essentiële oliën € 10,00

Paard-en-Bloem / Miriam Luxwolda

Tel.: 06-51344887

e-mail: paard-en-bloem@hotmail.com 

Per 1 augustus 2020 zijn wij verkooppunt van het voer Bio-Ron en als er behoefte aan is ook andere (kleine) producten van Bio-Ron. Kijk voor meer info op www.bio-ron.nl