Apoquel en alle gevolgen van het gebruik daarvan..

Dit stuk is niet door mij geschreven maar door DianeSari. Ik wil dit graag delen omdat ik veel dieren tegenkom die Apoquel voorgeschreven krijgen door de dierenarts bij overmatige jeuk of dermatologische klachten. Geef dit middel alsjeblieft niet aan je hond want het kan tot gezondheidsproblemen leiden.. 

Ik kom steeds meer honden tegen die na het gebruik van Apoquel problemen met hun gezondheid hebben gekregen, zelfs al na een korte periode van gebruik. Dogs Naturally heeft er een artikel over gepubliceerd die ik vertaald heb, ter informatie. Het gebruik van dit middel is niet zonder gevolgen!

"Heeft uw hond allergieën, last van jeuk en krabben? Als dat zo is heeft uw dierenarts uw hond misschien het nieuwe medicijn Apoquel voorgeschreven. Het wordt omschreven als: “een snel werkend en veilige behandeling voor acute en chronische pruritus bij honden”.

Pruritus betekent jeuk… en als u een hond hebt met jeuk bent u waarschijnlijk wanhopig op zoek naar iets om het uw hond prettiger te maken en zijn constante krabben te stoppen. Van Apoquel wordt beweerd dat het de jeuk van uw hond kan verlichten in minder dan 4 tot 2 uur. En hondeneigenaren zeggen dat het de jeuk bij hun hond verminderd.
Dat klinkt als iets dat u zou willen proberen, toch? Nou, misschien toch niet zo snel.. Voordat u uw hond blootstelt aan de risico’s van dit nieuwe medicijn moet u even verder lezen. En als uw hond al Apoquel gebruikt wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk stoppen, als u begrijpt hoe het essentiële delen van het immuunsysteem van uw hond vernietigt.

Een allergie is een overgevoelige en niet passende reactie van het immuunsysteem. Reguliere medicatie maakt veel gebruik van het onderdrukken van het immuunsysteem. Onderdrukken kan worden gedefinieerd als “zich van de zichtbare symptomen en klachten ontdoen, zonder dat het lichaam geholpen wordt om zich van de ziekte of aandoening te ontdoen”.

Dus als allergieën een niet passende reactie zijn van het immuunsysteem, wat zijn dan de medicijnen die veelal gebruikt worden om het immuunsysteem te onderdrukken – en soms te vernietigen?

DE GESCHIEDENIS VAN MEDICIJNEN VOOR HONDEN MET ALLERGIE
Eerst waren er Prednison, Prednisolon en andere corticosteroïden, die werken op het onderdrukken van de functies van het immuunsysteem. Toen meer en meer honden niet meer reageerden op deze middelen gingen dierenartsen Atopica (cyclosporine) voorschrijven.
Cyclosporine is van origine een middel dat bedoeld is voor mensen, om de afstoting van getransplanteerde organen te voorkomen.  
En daarna ging men het gebruiken voor honden met allergieën.
Atopica heeft een vernietigend, verwoestend effect op het immuunsysteem. Het brengt tot op heden nog steeds schade toe aan honden. De Food and Drug Administration, de FDA, heeft een 17 pagina’s tellend rapport over de bijwerkingen die ooit zijn gerapporteerd over Atopine (cyclosporine) bij honden.

Dit zijn slechts de eerste 12 geregistreerde bijwerkingen van de eerste pagina:
Overgeven, diarree, depressie, apathie, anorexia, pruritus, ineractie met andere medicijnen, veranderd bloedbeeld, ernstig hijgen, trillen, vergroting van het tandvlees, epilepsie.
 
Dat zijn behoorlijk alarmerende cijfers – waarbij het ironisch is dat als vijfde meest voorkomende bijwerking genoemd wordt: PRURITUS, wat “jeuk” betekent, de klacht waarvoor men dit medicijn oorspronkelijk aan honden voor is gaan schrijven.

En nu is er een ander bedenkelijk medicijn tegen allergieën op de markt, namelijk Apoquel (oclacitinib maleate). Dit onderdrukt het immuunsysteem van uw hond op een andere manier.

DE WERKING VAN APOQUEL
Apoquel werkt in op de kinases. Kinases zijn belangrijke chemische samenstellingen met een signaalfunctie, die door de lichaamscellen gebruikt worden om met elkaar te communiceren.
In de jaren 80 ontdekte een Australische scheikundige een aantal nieuwe, die hij JAK1, JAK2, JAK3 en TKY2 noemde, ook wel bekend als Janus Kinase.
JAKs zijn belangrijke elementen voor het proces van groei en ontwikkeling. Deze specifieke JAKs zorgen voor:
✅ Bescherming van het lichaam tegen tumor vorming
✅ Controleren groei en ontwikkeling van het lichaam
✅ De vorming van rode en witte bloedlichaampjes
✅ Voorwaarden scheppend voor immuniteit door te zorgen voor een goede functie van de afweer producerende B cellen en de T cellen (lymfocyten)
✅ Controle op ontstekingsreacties

Naarmate er meer honden met allergieën verschenen zagen de farmaceutische industrieën hierin hun kans om een medicijn te maken dat de JAKs zou stoppen in hun werking. Dat is gelukt.
Oclacitinib maleate, onder de merknaam APOQUEL, is een Janus Kinase remmer. Dat betekent dat het de JAKs verhindert hun werk te doen. Zonder JAKs kan het immuunsysteem van uw hond zijn werk niet doen.