Wie ben ik?

Ik ben Amber, 50 jaar en ik woon met mijn 3 kattenvrienden in IJmuiden, in de provincie Noord Holland. 

Dieren zijn altijd belangrijk in mijn leven geweest. Als klein meisje had ik vooral een fascinatie voor paarden. Dagenlang was ik te vinden bij de paarden. Ze gaven me een magisch gevoel en als ik bij de paarden was, dan dacht ik even niet aan de dagelijkse dingen maar leefde ik volledig in het 'nu'. Niet wetende dat de paarden mij daar brachten. Nu weet ik wel anders en nog ben ik elke dag te vinden bij mijn paard. Hij geeft me rust, wijsheid en bovendien is hij een fantastisch leermeester. Dieren zijn ware spiegels van je ziel en dat is heel interessant om van te leren. Alle dieren zijn leerzaam omdat ze zo puur zijn en vooral onvoorwaardelijke liefde tonen.  

Op jonge leeftijd had ik het gevoel dat ik dieren begreep en voelde wat ze nodig hadden. Ik was altijd te vinden bij de dieren, kinderboerderij en op stal. Dieren hebben een grote rol gespeeld in mijn leven en dit zal altijd zo blijven. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat mijn intuïtieve vermogen steeds sterker is geworden en zo ook de communicatie met dieren. Sinds 2010 ben ik begonnen met het communiceren met dieren om mensen en hun dieren te helpen en doe dit nog steeds met heel veel plezier en liefde! Ik kocht het boek van Carl Gurney - Communiceren met Dieren (een cursus in 7 stappen) en zo leerde ik echt goed praten met dieren.

Alleen het communiceren met dieren was voor mij niet voldoende. Ik merkte dat ik een ziek dier niet verder kon helpen en raakte geïnteresseerd in de alternatieve geneeswijzen voor dieren. Ik heb diverse opleidingen gevolgd om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. 

  • 2010 ♥ Reiki Master (graad I, II & III)
  • 2011 ♥ Kundalini Reiki Master
  • 2013 ♥ Homeopathie voor Dieren
  • 2013 ♥ Bach Bloesem therapeut
  • 2014 ♥ Alternatief Diergenezer
  • 2015 ♥ Biotensor vaardigheden - Bioresonantie

Het 'praten' met dieren heeft mijn leven verrijkt. Dat dieren een bewustzijn hebben en zich situaties kunnen herinneren is voor mij overduidelijk. Ieder dier heeft een héél eigen karakter en gevoelens. Ieder dier is, net als ieder mens, uniek en eigen. Mijn liefde naar alle dieren is onvoorwaardelijk en ik hoop dat ik mensen en hun dieren dichter bij elkaar kan brengen door gesprekken te voeren op zielsniveau met wijsheden en mooie levensboodschappen.  

Ik ben geregistreerd bij STIBAG. (Stichting Ter Bevordering van de Alternatieve Geneeskunde) 

 

Mijn dierenvrienden;  

♥ Chris, fjorden paard 17 jaar

♥ Catootje, BK poes (wit) 9 jaar

♥ Suzy, BK poes (silver tabby blotched) 12 jaar

♥ Noah, BK kater (cinnamon point) 13 jaar

IN MEMORIAM 

 Tommie, kat, 15 jaar. 

 Puckie, poes, 15 jaar. 

 Zolmar, ruin, 14 jaar. (verzorgpaard)

BOEK TUSSEN DIER EN MENS 

Mijn boek 'Tussen Dier en Mens' is verschenen op 8 mei 2015. Een lang gekoesterde droom is in vervulling gegaan! Ik had altijd al de wens om boek te schrijven. Vooral nadat mijn 1e kat Tommie overleed en ik overal zocht naar boeken over overlijden van dieren, de rouwverwerking, hoe ermee om te gaan. Ik kwam tot de conclusie dat er niet veel boeken waren die me zouden helpen hierbij en dat maakt het voor mij gemakkelijker om zelf een boek te schrijven.

Tussen dier en mens is een spirituele handleiding, bedoeld voor dierenliefhebbers die niet alleen belangstelling hebben voor het bewustzijn van dieren en het met hen communiceren, maar die zich ook interesseren voor hun overlijden. Het boek bevat een heldere uitleg over bewustzijn, gedragsproblemen, het overlijden van een dier en het rouwproces erna. Door het communiceren met dieren leer je te begrijpen, te waarderen, liefde uit te stralen en word je vooral ook met jezelf geconfronteerd. Dieren hebben gevoelens, meningen en gedachten. Zij zijn zich bewust van alles wat er zich afspeelt in onze innerlijke wereld.

Het boek kan je bestellen bij Boekscout: https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=5677&b...

Een stukje uit het boek; Het bewustzijn dat een dier bij ons naar boven kan halen, is intens groot. Dieren bieden ons gezelschap, maar in feite bieden ze ons veel meer. De band tussen dier en mens laat zien dat het eigenlijk een grote psychologische rol is die speelt in onze drukke samenleving en bezigheden. Wanneer je in de ogen van een dier kijkt en goed voelt, dan voel je meteen de onvoorwaardelijke liefde die het dier uitstraalt. Het is een gevoel van mededogen, je kunt er niet omheen want het ‘is’ daar gewoon. De liefde tussen dier en mens is een wisselwerking, gebaseerd op liefde, vertrouwen, begrip en respect. Er is al wetenschappelijk bewezen dat het houden van een huisdier kan leiden tot minder stress en minder spanning. Dieren willen ons graag helpen om ons weer beter te voelen. Dieren spiegelen ons karakter, emoties, en de blokkades, zodat we van hen kunnen leren van om beter om te gaan met onszelf en de wereld om ons heen. Dieren hebben een scherpe gevoeligheid voor onze gevoelens, die zich kan vertalen in hun gedrag. Vaak is het gedrag van ons dier dus een spiegel van onze emoties. Dieren voelen vaak meer van onze gevoelens en emoties dan wij zelf doorhebben. Omdat dieren onvoorwaardelijk van ons houden, willen zij ons vaak helpen om weer in balans te komen en gelukkig te zijn. Als onze gevoelens en emoties verborgen of in strijd met elkaar blijven, brengen de dieren dit naar buiten, zodat wij de kans krijgen om naar onszelf te kijken en veranderen. Dieren geven ons inzicht in problemen die ze ervaren met betrekking tot gedrag en gezondheid. Alleen… we moeten ons wel openstellen voor ons dier om het te kunnen begrijpen.

De vraag naar een vervolg op het 1e boek heb ik vaak gekregen. Doordat ik me steeds wil blijven motiveren en specialiseren in de dieren, alternatieve geneeskunde en opleidingen, ben ik nog niet toe gekomen aan het schrijven van een 2e boek maar wie weet wat de toekomst brengt...

Reviews: 

 door Marieke op 27-12-2020

Een prachtig en leerzaam boek. Een echte aanrader voor elke dierenliefhebber. Na het overlijden van mijn hond was er maar weinig te vinden over rouwverwerking van je huisdier. Via via bij Amber terecht gekomen en meteen haar boek besteld. In een adem uit gelezen. Ik kijk uit naar haar volgende boek.

 door Anne op 25-10-2021

Heb het boek in 1 adem uitgelezen tot 5 uur 'smorgens. Heel aparte verhalen
Helaas was dit 3 weken nadat mijn hond moest inslapen.
Het zou me geholpen hebben bij de beslissing van wel of niet laten inslapen ....
Maar geeft achteraf ook wel weer troost .
Kan het aanraden aan iedere dierenliefhebber.

 door Marlene op 03-08-2022

Wat een mooi en duidelijk omschreven boek op alle gebieden van dierencommunicatie, gedragsproblemen, overlijden en stervensbegeleiding. Voor mij was het een boek waarin ik heel veel herkenning kon vinden in wat ik zelf heb ervaren bij het communiceren met dieren en aan de laatste hoofdstukken over het overlijden van dieren, heb ik heel veel gehad, omdat mijn geliefde poes Binky net was overleden en deze hoofdstukken het verlies iets draaglijker maakten voor me. Een aanrader! Dank je wel Amber ♥

 door Suzanne op 01-12-2022

Super mooi boek! Helder en duidelijk geschreven. Aanrader!