Magische handen

De energie die uit onze handen komt, is heel krachtig en bevat genezende energie. Ook jij hebt deze energie in je handen. Daar hoef je geen Reiki of andere opleiding voor te doen als je je maar goed richt op het visualiseren van de werking die jij graag wil dat je handen geven. Het is Universele levensenergie die tijdens de behandeling/handoplegging met een krachtige trillingsfrequentie naar het lichaam van het dier stroomt. Deze energie werkt helend op punten die uit balans zijn en gaat daar waar de energie het meeste nodig is. Het kan o.a. pijn verlichten, rust en ontspanning brengen en fysiek en psychisch het lichaam en geest weer in balans brengen. Je kan het op afstand toepassen mar je kan het ook rechtstreeks toepassen bij je dier. Als ik een dier op afstand een healing geef, dan heb ik graag een recente foto van het dier waar het hele lichaam op te zien is.

 headerreki.png

Wat doet die energie nu precies?

 • Het stimuleert herstel van cellen en weefsels waar mogelijk en het dier raakt versneld opgehoopte stress kwijt.
 • Het stroomt door het hele fysieke lichaam, zowel geestelijk als emotioneel. Je dier is direct meer ontspannen.
 • Werkt met de eigen innerlijke hulpmiddelen van het dier om een evenwicht te bereiken.
 • Van healing is bewezen dat ze ook preventief werkt.
 • Helpt tegen verlichting van pijn, ook pijn bij het rouwen.
 • Kan een beter gevoel van welzijn en vrede opleveren.
 • Ondersteunt andere behandelingen en therapieën, waardoor ze beter kan helpen.
 • Werkt soms na 1 behandeling al, maar vaak zijn er, afhankelijk van het probleem, meer behandelingen nodig.
 • Healing kan de symptomen en stress bij een terminale ziekte verminderen en het heft blokkades op.
 • Je kunt healing op een speciaal doel richten, zoals een wond, een gewricht of de plek waar een operatie heeft plaatsgevonden. Het geeft ook minder kans op bijwerkingen van de narcose omdat je met de energie de afvalstoffen in het lichaam afvoert.
 • Blessures en/of wonden zullen sneller genezen en je dier komt sneller in balans.

Huisdieren (maar ook paarden, koeien, schapen e.a.) vinden het vaak heerlijk om een healing te ontvangen. Vaak gaan ze er helemaal voor liggen en sommige dieren draaien hun lichaam in je handen zodat ze zelf de plek aan kunnen geven waar jouw energie naar toe moet gaan. Ze geven zich over aan de energie en trilling die uit je handen komt. Als een dier geen behoefte heeft aan een healing, dan zal het dier dat ook laten merken. Als het dier voldoende energie heeft ontvangen, dan zal het zich afwenden of weglopen. Wanneer je dier ervoor open staan, geven ze zich helemaal omdat ze volledig in hun gevoel blijven en ervaren wat het voor hen doet. Een healing werkt in op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Het is belangrijk het dier, als dat mogelijk is, in zijn eigen vertrouwde omgeving te behandelen. Daar voelen ze zich doorgaans het meest op hun gemak waardoor de behandeling een optimaal effect heeft. Daarom vind ik het fijn om een behandeling op afstand te geven. Mijn eigen dieren behandel ik altijd direct en niet op afstand.

Visualiseren en gedachtekracht.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat gedachtekracht heel sterk is en dat je met visualiseren (het vertalen van een gedachte naar een beeld) en dankbaarheid dromen waar kan maken, weet ik dat je met deze kracht van visualisatie en je gedachten je dier kan helpen.  Maar niet alleen je dier, met visualiseren en gedachtekracht kan je nog veel meer waarmaken als je er maar in geloofd. Door te visualiseren doe je een beroep op je voorstellingsvermogen en je intuïtie. Je gevoelens en gedachten reageren sterk op de beelden in je hoofd en door emoties te koppelen aan gedachten, worden deze beelden krachtiger. Visualiseren is dus eigenlijk het voor je geestesoog laten verschijnen, maar dan met een bedoeling of een doel. Zo heb ik jarenlang gevisualiseerd dat ik een eigen bedrijfje zou starten om dieren te kunnen helpen. Dat is gelukt! Ook privé heb ik dromen en wensen gevisualiseerd die allemaal uit zijn gekomen. Dat is de kracht van je gedachten en het manifesteren ervan. Iedereen kan dat, als je er maar in geloofd en visualiseert dat je eigenlijk al datgenen kan, doet of wil wat je voor ogen hebt. Ik leer je dit ook in de workshop communiceren met dieren want praten met dieren is ook het leren ontwikkelen van je intuïtie. Dieren praten in beelden, in plaatjes dus des te meer jij je hierop richt, je ook met je dier kan communiceren.

Hoe geef je een healing?

Was je handen en wrijf deze even flink tegen elkaar aan. Let goed op je ademhaling. Zorg dat je rustig en ontspannen bent maar vooral ook lekker kan zitten. Wat gebeurt er als je je handen goed tegen elkaar wrijft? Wat voel je? Eigenlijk is het belangrijkste dat je een liefdevolle intentie hebt, liefde is de basis van alles. Zet je hart open en laat de liefde vanuit je hart stromen. Als je bij je dier zit, leg je je handen op je dier. Als je weet dat je dier bijvoorbeeld een pijnlijke buik heeft, leg je je handen daarop. Heel zachtjes, vind je dier het niet prettig, dan kan je ook je handen boven het lichaam van je dier houden. Richt je nu goed op je handen maar vooral op de werking die jij wil dat je handen geven voel wat er gebeurt. Ik visualiseer vaak dat er stralen uit mijn handen komen en dan voel ik ook echt dat de binnenkant van mijn handen enorm gaan tintelen. Soms visualiseer ik daar dan ook een kleur bij. Dat kan de kleur van het desbetreffende chakra zijn waar ik mijn handen opleg (Chakra's zijn de energiecentra van het lichaam. Ze bevinden zich in het astraallichaam langs de wervelkolom, vanaf de basis van de wervelkolom tot aan de kruin van het hoofd. De 7 chakra's corresponderen met een klier in het fysieke lichaam en elke chakra heeft een kleur en energie. De buik is geel, keel is blauw, hart is groen, 3e oog is donkerblauw, kruin is paars, wortel is rood. Dieren hebben 8 chakra’s maar daarover meer in een ander blog)

 shutterstock_196750580.jpg

Als ik heel sterk dit blijf visualiseren (kleur en energie die uit mijn handen komt) noem ik daar soms ook affirmaties bij op in gedachten. Bijvoorbeeld: met deze energie ontneem ik je alle blokkades, ziektes, infecties en negatieve energie in je lichaam. Neem deze energie van mij aan, het zal je helen en je zal je er beter van voelen. Ik wens je vrede en harmonie toe. Ik beloof je dat ik altijd mijn best voor je zal doen. Voel mijn liefde, laat ze je altijd verwarmen en beschermen. Mijn liefde kent geen beperkingen of grenzen. Wij zijn samen in deze Universele energie. Alles stroomt vrij en vredig door jou. Moge je levenskracht krijgen. Dit zijn een aantal voorbeelden van affirmaties die ik in gedachten opnoem.

Ondertussen houd je je handen op de plek of je kan ook je handen boven het lichaam van je dier laten gaan. Voel je ergens warmte of kou of een tinteling, dan kan het zijn dat je daar even je handen moet laten rusten en dat daar je dier energie nodig heeft. Gedachten beïnvloeden de helende energie; positieve gedachten van liefde, harmonie en vrede scheppen een sterk helend contact. Blijf je erop consenteren dat jij de schakel bent tussen je dier en de helende bron van energie. Als je dier het niet wil of als het genoeg energie ontvangen heeft, zal het zelf dit aangeven en weglopen.

Hoe vaker je oefent, des te krachtiger je energie wordt.

Edelstenen

Ik gebruik soms ook edelstenen en kristallen om bij de healing te helpen. Deze houd ik boven het lichaam of ik plaats ze op de chakra’s van het dier. Deze stenen kunnen de lichaamsenergie stimuleren en versterken. Elke steen heeft zijn eigen kracht en werking. Zo heb ik bij mijn kat Noah (had blaasproblemen en leeft met nierfalen) een Amber steen in zijn mandje liggen. Fysiek heeft barnsteen een positieve werking op de nieren, galblaas, darmen, maag, milt, keel, gewrichten, slijmvliezen en de ziekte van Lyme. Het kan de wondgenezing versnellen. Kijk goed welke edelsteen bij jouw dier past en kijk naar de werking van de edelsteen. Ook hierover zal ik in de toekomst een blog schrijven omdat edelstenen zeer krachtig zijn en ook een genezende werking hebben.

Mocht je vragen hebben over dit blog? Je mag me altijd een email sturen.

Liefs, Amber