Vergiftiging of allergie? Zware dagen voor mijn kat Noah..

Mijn Brits Korthaar kat Noah is een aparte kat. Hij is zijn hele leven al extreem sloom en lui. Hij schrikt nergens van; als er vuurwerk is, gaat hij voor het raam zitten kijken en als hij slaapt, kan je een bom naast hem afschieten, enkel zijn oor zal bewegen. Noah speelt ook nauwelijks. Het lijkt alsof zijn bewustzijn trager is dan bij andere katten. Mijn vermoeden is dat hij doordat hij zo extreem sloom is en zijn klachten, een ‘plaskater’ is geworden. 

Wat is een plaskater? Bij de kat is struviet de meest voorkomende kristal en dit wordt vaak ook blaasgruis genoemd. De kristallen zijn te vergelijken met kleine glassplintertjes die de blaaswand irriteren. Ook kunnen ze als een soort plug in de plasbuis van katers vastlopen en zorgen dat de kater niet meer kan plassen, dit noemen we dan een plaskater.

3 jaar geleden begon het; een blaasontsteking en zijn blaas zat vol maar hij kon zijn blaas niet legen. Hij maakte ook geen aanstalten om naar de kattenbak te gaan. De meeste katten zouden het uitschreeuwen op de bak van pijn, maar Noah niet. Die ging ook niet naar de bak met als gevolg een katheter, blaas laten legen bij de DA en uiteindelijk een blaasdieet. Toch bleef hij af en toe last houden van 'plugjes'. Dus moest ik naar de DA om deze uit zijn penis te laten drukken waardoor meneer weer kon plassen en het probleem was opgelost. Tot ik wel heel vaak bij de dierenarts zat en vooral in avond en weekenden, wat uiteraard een godsvermogen kost om alleen al het tarief te betalen voordat de DA iets gedaan heeft. Dit wilde ik laten onderzoeken en zo bracht ik Noah 10 december 2019 naar de DA om zijn blaas aan te laten prikken zodat er van zijn urine een kweek gemaakt kon worden en nagekeken op bacteriën en/of ontstekingen/infecties. Ook heb ik bloed laten afnemen om de waardes van zijn organen te checken. Bij het ophalen was er een grote plek weg geschoren in zijn nek en Noah bleef daar maar aan likken dat hij thuis kwam. Zo erg (een aantal dagen) dat ik dacht aan een rompertje omdat er al een grote korst op kwam. Ik ging testen met mijn connectie sensor en testte dat hij niet goed tegen het desbetreffende desinfecterende middel kon. Dit gemeld bij de DA en zou in het systeem worden gezet.

20191213_215500.jpg

De vreemde plek in zijn nek...

De kweek naar het lab gestuurd en na 4 dagen hoorde ik dat zijn blaas vol met de staph bacterie zat. Noah kreeg een zware AB kuur van 14 dagen. Maar liefst 3 pillen per dag moest ik geven. Begonnen op 18 december en op 1 januari ben ik gestopt. Ik had afgesproken met de DA dat ik Noah op 6 januari weer zou brengen om opnieuw zijn blaas aan te laten prikken om te kijken of zijn blaas schoon zou zijn en hier begin het toch wel, vreemde verhaal;

Maandag 6 januari: ik word wakker en geef Noah een flinke sloot melk vermengd met water zodat zijn blaas lekker vol komt en hij niet zo lang opgenomen hoeft te worden. Dit gaat goed. Om 10 uur breng ik hem en rond 12 uur krijg ik een telefoontje dat het is gelukt en dat ik Noah op kan halen. Wat ik meteen vreemd vond is dat Noah uit het mandje sprong, ik zag dat zijn zijkant helemaal nat was (?) Dat vond ik vreemd, want de vorige keer was dat niet zo. Noah ging de natte plek (15 bij 15 cm) schoon wassen en daarna ging hij slapen maar hij werd steeds slomer viel mij op. Ik ging slapen, Noah ging mee op bed liggen maar was extreem sloom.

Dinsdag 6 januari: Noah blijft op bed liggen, wil niet eten, drinken of plassen en ligt een beetje als een dood vogeltje. Ik bel om 08.30 meteen de DA op en doe verslag over wat er is gebeurd. Ik vertelde over de natte plek op zijn lichaam en de assistente vertelde me dat ze de aanprikplek schoon hebben gemaakt met alcohol (desinfecterend middel waarvan ik had aangegeven dat hij daar niet tegen kon). Ik kon langskomen maar vroeg eerst hoeveel % het was. 70% verdunde alcohol werd mij verteld. De DA wist niet wat hij had. Laat ik voorop stellen dat ik een hele lieve, aardige dierenarts heb en ik denk dat ik al ruim 15 jaar bij hem kom. Hij weet dat ik in de alternatieve geneeskunde zit en ik vertelde mijn gevoel dat ik dacht dat hij zo ziek was door het aflikken van de alcohol op zijn vacht. Dat was onmogelijk zei hij want er vervliegt al een hoop alcohol voordat je het op de plek smeert. Hoe komt het dan dat de vorige DA bij het aanprikken dit niet had gedaan en dat er nu wel was schoongemaakt met alcohol. Dat komt omdat dierenartsen anders werken zei hij. Ze had het wel moeten schoonmaken maar is niet gebeurd. Het is ook onwaarschijnlijk dat het daarvan komt. Ik een pijnstilling laten geven en weer naar huis gegaan. Eenmaal thuis heb ik Carla Roodenrijs een email gestuurd. Zij helpt mij vaker met mijn dieren. Zij doet NMT (Neuro Modulatie Techniek) en haar verteld dat Noah extreem ziek was en dat mijn gevoel me vertelde dat hij eigenlijk aan het vechten voor zijn leven was. Nog steeds niets eten en drinken en lag alleen maar te liggen.

Ik zal eerst uitleggen wat NMT precies is: NeuroModulatie Techniek (NMT) is ontwikkeld door dr. Leslie Feinberg. NMT maakt een verbinding tussen de Westerse Energetische geneeskunde en de Oosterse geneeswijze. NMT gaat er van uit dat er in het controlesysteem van het lichaam “informatie-fouten” kunnen ontstaan. Deze informatie-fouten kunnen overal in het lichaam voorkomen en de oorzaak zijn van vele klachten en ziekten. NMT is een methode om deze informatie-fouten op te sporen en op een eenvoudige en doeltreffende manier te corrigeren. NMT zorgt ervoor dat het controle systeem van het lichaam weer optimaal kan functioneren. Hierdoor kan uw gezondheid en welbevinden zich herstellen en daardoor zullen de meeste klachten verdwijnen.

Enkele aandoeningen die met behulp van NMT behandeld kunnen worden:

Allergieën en auto-immuunziekten: door verwarring en fouten in het controle systeem van het lichaam treden verkeerde reacties op met name op voedsel, ingeademde stoffen, medicatie, of lichaamseigen stoffen (auto-immuun-ziekten).

Pijn, stijfheid, gewrichtsklachten: door fouten in de afstelling van de zintuigen of zenuwen of in de verwerking van de informatie ontstaan klachten in het bewegingsapparaat.

 Gifstoffen, pesticiden, zware metalen: Door informatie-fouten worden deze stoffen in het op lichaam opgeslagen of onjuist getransformeerd waardoor klachten kunnen ontstaan.

 Ziekteverwekkers en infecties: ontsnappen aan de waarneming van het immuunsysteem omdat het controle systeem is belast met verkeerde of verwarrende informatie.

 Emotionele en psychische aandoeningen: NMT gaat er van uit dat verwarring en fouten in het informatiesysteem ook klachten kunnen veroorzaken op psychisch en emotioneel gebied.

 NMT en principes uit de neurofysiologie: Het zenuwstelsel is een ingewikkelde “bio-computer” die allerlei processen zoals bijvoorbeeld de bloeddruk en de lichaamstemperatuur regelt. Deze processen vinden plaats buiten ons bewustzijn om. NMT maakt gebruik van biofeedback methoden (zoals de spiertest) om in contact te komen met onze bio-computer. Na het opsporen van de informatie- fouten worden deze met behulp van diverse protocollen verwijderd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende ademhalings-technieken waarbij tegelijkertijd een zachte corrigerende stimulatie langs de wervelkolom plaatsvindt.

 Woensdag 8 januari: Carla heeft een detox gegeven en behandeld tegen de staph bacterie in zijn blaas. Noah ging iets eten maar kan je bijna geen eten noemen. Ik zat met mijn handen in het haar want ik zag dat het echt heel slecht met hem ging. Ik testte zelf dat zijn lever heel zwak was. Ook spuugde hij; geen eten maar raar bruin water uit zijn maag.. Dat stonk ook heel erg. Afwachten maar hoe het zou gaan. Nog steeds als een dood vogeltje lag hij onder mijn bed. Wel 1x een kleine plas gedaan van het water en recovery wat ik hem dwang voerde.

20200108_122232.jpg

Foto: nog steeds een zieke Noah

Donderdag 9 januari: Nog nauwelijks verbetering. Carla weer behandeld op afstand met NMT. Haar advies was dat ik Reiki zou geven op de lever. Ik had tevens Barnsteen (amber) gekocht en die edelsteen in zijn mandje gelegd. Ik geloof er heilig in dat edelstenen krachtig werken en het was het proberen waard! Carla accupunctuur op afstand gegeven om de leverenergie wat beter te laten stromen. Ze schreef dat de lever energetisch gezien zwak aanvoelde, echt zwak. Optimaal zou 100 zijn maar het voelde bij Noah aan als 20. Ik bleef me zorgen maken. Hij ging wel iets beter eten maar had ook de hele dag nog geen plas gedaan.

Vrijdag 10 januari: geen plas, een zieke Noah, wel iets eten maar gewoon een hele zieke kat. Dus, de DA weer gebeld want de blaas moest leeg en ergens in mij zei een stemmetje dat ik weer een bloedtest moest laten doen. Eenmaal bij de DA wilde hij Noah katheteriseren, dat stond ik niet toe omdat ik wist dat hij wel passage had maar qua bewustzijn en pijn in zijn lichaam zo ver weg was, dat hij niet die schakel in zijn hersens kon maken om zelf te gaan plassen. DA MLA creme op zijn piemeltje gesmeerd (dat verdoofd) en bespoten met Lidocaïne. Godzijdank zag ik hem 2 minuten later aanstalten maken om te plassen dus hup in zijn mandje en daar leegde hij zijn blaas. Toen de bloed afname nog. Ik had Colloïdaal Zilverwater meegenomen om te desinfecteren want de alcohol van 70% durfde ik niet meer aan. Bloed afgenomen en Noah weer mee naar huis genomen. Noah totaal geen reactie op het bloedprikken en schoonmaken met het Zilverwater. Dat was de vorige keer wel anders… Carla weer behandeld met NMT. In de middag de uitslag van het bloed: Leverwaarde inderdaad verhoogd en afwijkend. Advies van de DA: een biopt van zijn lever nemen en een echo van zijn lever maken. Ik vertelde dat ik daarover na wilde denken…

Ik kon hem dat niet aandoen en mijn gevoel bleef me maar vertellen dat het helemaal niet zijn lever was. Uiteraard had hij daar nu wel last van maar dat is gekomen nadat ik hem opgehaald heb die maandag bij de DA. Ik bracht een gezonde kat en kreeg met het uur een steeds zieker wordende kat. Hoe dan….???? Mijn keuze was duidelijk: geen allopathische geneeskunde meer voor Noah. Ik zou alles op de alternatieve manier doe en begon met 1 druppel van een gecodeerd flesje wat Carla had gemaakt en jawel! Hij knapte op, begon weer te eten maar nu zat ik te wachten op een plas. Goddank! Om 18.35 uur een plas en een poep gedaan. Ik kon rustig slapen. Noah kwam weer bij me op bed liggen en zo vielen we in slaap.

Zaterdag 11 januari: Noah springt van het bed als ik wakker word en zeurt om brokjes! Die gegeven en Carla weer behandeld. Besloten om niets meer van haar flesje te geven omdat de lever overbelast was. Ik ging het Zilverwater testen dat testte 100% goed dus daarmee begonnen en Noah knapte steeds meer op. Ging de andere katten weer een beetje pesten, deed zijn ochtendritueel weer en in de middag weer een grote plas. Lekker eten en drinken. Ik zag dat Noah weer de oude werd.

Het gaat nu nog steeds goed. Zijn lever test iets uit balans maar trekt wel bij. Uitslag gehad van de 2e kweek: geen bacteriën meer in zijn blaas. Carla en ik testten nog wel een aantal dus wij gaan door met behandelen en het colloïdaal Zilverwater geven. Niet meteen een volledige dosis, rustig opbouwen. DA gebeld dat ik afzie van enige verdere onderzoeken naar de lever. Hij was het met me eens.

Ondanks dat de DA zegt dat het onwaarschijnlijk is dat hij zo ziek is geworden van de 70% verdunde alcohol, zegt mijn gevoel anders. Ieder dier (en mens!) is uniek en eigen en de 1 kan wel tegen het desinfecterend middel en de ander niet. Op de foto is ook duidelijk te zien dat hij van de plek van de bloedafname daar flink geïrriteerd was. De moraal van dit verhaal: niet ieder dier kan tegen een bepaald middel en volg altijd je gevoel. Mijn gevoel zegt me dat hij zo ziek is geworden van het aflikken van de grote plek die schoongemaakt was met alcohol. Maar waarom was die plek zo groot? Wat is er gebeurd bij de DA bij het aanprikken van zijn blaas? We zullen het nooit precies weten… Wat ik wel weet is dat ik mijn dieren onder geen voorbehoud meer achterlaat bij de dierenarts. Nogmaals, ik heb echt een lieve dierenarts maar mijn gevoel laat me nooit in de steek. Ik was Noah bijna kwijt geweest… En of het nu een vergiftiging of een allergie is.... ? 

Met veel dank aan Carla van www.allergiepraktijk.nl voor haar kundigheid, behandelingen, betrokkenheid en hulp.

En héél fijn om Noah weer te zien zoals hij is! ♥ Helder en prachtig!! 

20190613_170304.jpg